Kubanskt kaffe återspeglar Kubanernas passion för livet

kuba, kaffe, rättvistkaffe.se

I drygt två århundraden har Kuba varit känt för att producera kaffe av det allra bästa slaget. Ursprunget till Kubas kaffe kan spåras tillbaka till en enda plantage som anlades av Jose Antonio Gelabert år 1748. Kaffeindustrin började dock inte blomstra förrän 50 år senare när franska kolonister som flydde den haitiska revolutionen bosatte sig på Kuba.

Den höga standard som fastställdes av de tidiga plantageägarna har levt vidare under 200 år. Kuba har aldrig varit en volymproducent av bönor, däremot har landet fått rykte som tillverkare av kvalitetskaffe och intar en privilegierad ställning på de europeiska och asiatiska marknaderna.

Kubanskt kaffe odlas i skogarna på Sierra Maestra bergen i fin jord rik på humus och helt utan användning av kemiska produkter. Kubas klimat, markförhållanden och den noggranna odlingen skapar förhållande för en nästan felfri produktion. Deras kaffeplantor hittade ett idealiskt hem i Kubas bördig jord och i ett av de mest perfekta klimaten i världen.

Kaffe på Kubanskt vis

Café con leche – kubaner dricker kaffe till frukost med eller utan mjölk, kaffet serveras i en vanlig kaffekopp och åtföljs av socker och liten kopp varm mjölk.

Café Cubano eller Cafecito serveras normalt efter lunch eller middag i en liten kopp och påminner mycket om en espresso. Kubanerna älskar att tillsätta socker och det serveras alltid tillsammans med kallt vatten.

Oavsett hur du dricker kubanskt kaffe, smakar det bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *