Presentation

Lelit är ett Italienskt företag med 25 års erfarenhet av att tillverka espressomaskiner och kaffekvarnar av professionell kvalitet till både hemma och yrkesbruk.

Kontor och 4000 m² produktion finns i Castegnato utanför Brescia i norra Italien. Företaget exporterar sina produkter till mer än 50 olika länder runt om i världen.

Lelits espressomaskiner och kaffekvarnar är resultatet av Italiensk kreativitet och teknologi när den är som bäst.

lelit espresso

100% Italienskt

Varenda liten detalj i Lelits espressomaskiner och kaffekvarnar andas klass. Komponenterna är av högsta standard och till 100% tillverkade i Italien.

Alla ingående material och komponenter testas noggrant av Lelits forsknings & utvecklingsavdelning. På fabriken genomförs sedan regelbundna funktionstester utefter hela produktionslinjen.

Innan maskinerna paketeras och skickas till kund, provkörs de manuellt. Upptäcker du eventuellt lite kafferester när du öppnar ditt paket, är det alltså sluttestet som är orsaken till det.

För en grönare värld

Hållbarhet är inte bara en slogan, utan något Lelit verkligen tror på och en ständig ledstjärna deras beslut och investeringar.

All energi Lelit förbrukar är egenproducerad och kommer i från återvunnet material. Det reducerar inverkan på miljön dramatiskt och hjälper även Lelit att hålla nere energikostnaderna.

Lelits produktsortiment är tillverkat av 100% återvinningsbart material. Det går inte att använda kaffekapslar till Lelits maskiner vilket innebär att de inte bidrar till en idag stor miljöbov.

lelit espresso

Besök på Lelits fabrik

I april 2017 hade vi på Rättvist Kaffe förmånen att få besöka Lelits fabrik i Castegnato utanför Brescia i Norra Italien.

Vill du veta varför Lelit bara använder kvinnor i monteringen i sin fabrik? Eller vad det är för speciellt med de kvinnor som de valt att namnge sina espressomaskiner efter?

Läs vidare

EspressomaskinerHela sortimentet