Varmt välkommen

Unna dig lite vardagslyx eller finn den perfekta gåvan till dina nära & kära. Rättvist Kaffe är importör av kaffebönor, te & choklad. Vi riktar strålkastarljuset på småskaligt och hållbart tillverkade produkter av exceptionell kvalitet.

Älskar du kaffe precis som vi? Ge dig själv de bästa förutsättningarna att göra det optimala kaffet. Rättvist Kaffe är distributör av Italienska Lelit som tillverkat espressomaskiner av profesionell kvalitet utanför Brecsia i mer än 30 år.

rättvist kaffe, thomas

Thomas Blixt

naturligt

Organiskt odlade råvaror utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel, så långt det bara är möjligt. Inga tillsatser i form av konserveringsmedel, bulkmedel, eller andra konstgjorda busstreck. Njut av produkter som är gjorda med kärlek, omsorg och 100% naturliga råvaror.

Etiskt

Produkterna i vårt sortiment är tillverkade av råvaror som är etiskt odlade. Alla våra partners har en uttalad policy om etisk handel. Råvaran köps ofta utan fördyrande mellanhänder direkt av odlarna s.k. ”Direct Trade”. Vilket garanterar bönderna ett pris på samma eller högre nivå jämfört med rättvisemärkta produkter.

hantverk

Upplev en oförfalskad sensorisk njutning utan kompromisser. Äkta hantverk utan genvägar. Av småskaliga tillverkare som skapar hantverksprodukter av exceptionell kvalitet, där de naturliga smakerna och aromerna hos råvaran framhävs och tillåts dominera smakbilden.