Vi berättar om produktionen bakom vår egen serie av specialkaffe

bumblebee kaffe, rättvistkaffe.se

Svenskarna är tvåa i kaffekonsumtion i världen, knappt slagna av Finländarna.

Ändå känner vi generellt till väldigt lite om kaffe: var i från det kommer, odlingsmetoder, hur det är förädlat och under vilka förhållanden. Massproducerat mellan & mörkrostat kaffe är så allmänt vedertaget, att de flesta inte känner till att det väntar en hel värld av nya smaker för dem att upptäcka.

För att göra specialkaffe lite mer tillgängligt för gemene man, har vi på Rättvist Kaffe tagit fram en egen serie kaffebönor av hög kvalitet, till attraktivt pris.

Ekologiskt & etiskt producerat

Det är ingen hemlighet att konventionell kaffeproduktion förstör den omgivande naturen och dess ekosystem. Det är inget som vi vill vara med och bidra till, därför är allt vårt kaffe utvalt från odlingar där omsorg om naturen står högt på dagordningen.

Vårt kaffe från Guatemala och Nicaragua är så kallat ”shade-grown”, vilket innebär att kaffebären till största delen odlas på det traditionella viset under träden i den omgivande skogen. Något som skapar en varierad miljö som gynnar pollinerande insekter, fåglar och den övriga vilda floran och faunan.

Joe Black Coffee

Vi samarbetar med Joe Black Coffee, som är ett kafferosteri med över 60 års erfarenhet. De har sitt säte i Liverpool, Storbritannien och rostar kaffe till några av de mest populära restaurangerna, kaféerna och hotellen i hela Merseyside-området i nordvästra England.

Joe Black Coffee använder uteslutande etiskt producerade kaffebönor i sin produktion. De är även licensierade av Flocert och ackrediterade leverantörer av Fairtrade bönor i Storbritannien.

joe black roasting

Rostning

De gröna kaffebönorna utväljs noggrant av Rättvist Kaffe, så att vi kan känna oss trygga med att produkten lever upp till vår grundsyn på vad som är hållbart. Sedan är det Joe Black Coffee som med sina 60 års erfarenhet rostar bönorna till perfektion och förpackar dem.

Rostningen sker oftast 2-3 dagar innan kaffet skeppas till Sverige. Ibland så sent som dagen innan. Det är en garanti för att säkerställa att vårt kaffe alltid är färskrostat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *